Steeds meer letsel en dodelijke slachtoffers door ‘bizarre’ ongevallen

Afgelopen weekend was binnenslands nog rustig vergeleken met vorig weekend. Wat wel opvalt is dat er steeds meer letsel valt te betreuren door opvallende gebeurtenissen. Zo is er zaterdag in Amsterdam-Slotervaart een jongetje van zeven onder een grasmaaier van de plantsoenendienst gekomen, omdat de bestuurder van de grasmaaier het jongetje over het hoofd heeft gezien toen hij achteruit reed. Het jongetje is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

’s Avonds is een skeelerende 25-jarige vrouw in Bemmel aangereden door een auto waarna ze zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. In Valthermond is een 39-jarige motorrijder om het leven gekomen toen hij in een flauwe bocht onderuit ging, de oorzaak van het ongeval is onbekend. In de nacht van zaterdag op zondag is er brand uitgebroken in een studentenwoning in Leeuwarden. Een 22-jarige student is hierbij omgekomen en een ander persoon ligt wegens ingeademde rook in het ziekenhuis.

In Deventer vond op zondag een aanrijding plaats tussen een brandweerwagen en een personenauto. De 51-jarige bestuurder van de personenauto is overleden. Op zondag is er door duikers een 21-jarige man uit een recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos gehaald. Hij werd gereanimeerd maar op maandag is hij toch overleden.

Letselschade door dieren

Ook de dieren hebben voor wat reuring gezorgd dit weekend. Zondag is een stierenvechter om het leven gekomen toen hij in de arena struikelde over de rode lap die hij gebruikte om de stier te doen aanvallen. Toen de matador op de grond lag, viel de stier aan en spietste met zijn hoorn de matadors long.

Geweldig nieuws werd er ook gecreëerd door de politie in Amersfoort. Tot twee keer toe werd een groep overstekende zwanen behoed van een aanrijding tijdens hun oversteek van de ene berm naar de andere. Iets minder mazzel had een groepje eenden op zondag; enige van hen zijn tijdens hun oversteek overleden vanwege de botsing van een stel auto’s omdat de bestuurders niet bedacht waren op hun oversteek.

Zorg voor elkaar ter voorkoming van letsel

Als we als mensen onderling dezelfde zorgzaamheid zouden hanteren als de voorbeeldige agenten uit Amersfoort die de zwanenoversteek in goede banen leidden, dan zou er wellicht wat minder letsel door ongevallen te betreuren zijn.

Mocht u nou toch slachtoffer zijn geworden en met letsel te kampen hebben, neemt u dan contact met ons op. We zijn voor u de juiste belangenbehartiger met Keurmerk Letselschade én in geschreven in het Register Behandeling Letselschade. We staan altijd voor u klaar en zijn op werkdagen tot 22:00 u telefonisch bereikbaar op 036-5220342. Klik hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks