Verkeersdoden in Flevoland

Twee verkeersdoden zijn er dit weekend te betreuren in Flevoland. Een vrouw kwam in Almere om het leven na een botsing met een hond, een man kwam in Lelystad in botsing met een auto en overleed eveneens.

Botsing met loslopende hond

Bij het ongeval op de Prismastraat in Almere is zaterdagavond een 71-jarige vrouwelijke fietser omgekomen. Volgens de politie kwam de vrouw ten val, nadat een hond tegen haar fiets was aangerend. Haar verwondingen waren dusdanig dat er een traumahelikopter ter plaatse kwam. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze later overleed. De eigenaar van de hond is verhoord en heeft een proces verbaal gekregen.

Risico-aansprakelijkheid

De eigenaar van de hond is risico-aansprakelijk voor de schade die de hond heeft veroorzaakt. Het maakt daarbij niet uit of de man schuld heeft aan het loslopen van de hond. De nabestaanden van de vrouw kunnen eventueel de schade die door het overlijden is ontstaan, claimen op de aansprakelijke partij of de verzekeraar daarvan.

Auto-ongeluk Lelystad

Bij een auto-ongeluk in Lelystad is zondagmiddag een man van 21 jaar om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde rond half vier op de Larserdreef, even voorbij het tankstation.Volgens de politie schampte het slachtoffer op de kruising een andere auto die op de rechterrijstrook naar links uitweek om in te halen. De man botste vervolgens tegen een boom en overleed aan zijn letsel. De inzittenden van de andere auto, twee volwassenen en een kind, bleven bij het ongeval ongedeerd.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks