Ja, u leest het goed, letselschade door littekens. Door het hebben van littekens na een ongeval kunt u letselschade lijden die, als er iemand aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval, kan worden geclaimd bij de aansprakelijke partij. Denkt u eens aan de cosmetische aspecten waardoor immateriële schade wordt geleden of noodzakelijke operaties die niet door de zorgverzekeraar zijn vergoed vanwege het cosmetische aspect.

Ridder Letselschade is letselschadespecialist en beschikt over een uitgebreid netwerk van deskundigen, zoals medisch adviseurs, rekenkundigen en arbeidsdeskundigen. Voorts hebben wij contacten met vooraanstaande letselschade advocatenkantoren in Nederland die ons behulpzaam kunnen zijn bij het claimen van uw letselschade als er een rechter aan te pas zou moeten komen.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander littekens opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke aspecten spelen een rol bij letselschade door littekens?

Zoals hierboven al genoemd is, is het cosmetische aspect erg belangrijk wanneer er littekens zijn ontstaan na een ongeval. Het is natuurlijk sterk afhankelijk van de plaats en de aard van de littekens wat voor schade er kan worden gevorderd. Bij littekens door brandwonden zijn vaak meerdere plastisch chirurgische ingrepen nodig. Als die louter een cosmetisch aspect hebben, zullen de kosten daarvan niet worden vergoed door zorgverzekeraar. De kosten claimen wij dan bij de aansprakelijke partij.

Bij open botbreuken en andere verwondingen die worden gehecht kunnen littekens ontstaan op alle delen van het lichaam. Het is onze ervaring dat littekens in het gelaat naast cosmetische, vaak ook psychische klachten veroorzaken. Mensen zullen ook kosten willen maken om de littekens zo goed mogelijk weg te werken, bijvoorbeeld een operatie door een plastisch chirurg of make-up om het litteken te verbergen. Deze kosten kunnen wij voor u claimen als die kosten niet worden gedekt door de zorgverzekeraar.

Letselschade door littekens, kan dat?

Wanneer bij een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, een litteken ontstaat, kan daar letselschade door ontstaan. Verschillende aspecten spelen hierbij een rol, zoals:

 • cosmetische ingrepen worden vaak niet gedekt door de zorgverzekeraar;
 • vooral brandwonden kunnen ernstig invaliderend zijn;
 • littekens in het gelaat kunnen ook psychische klachten opleveren;
 • littekens bij kinderen kunnen gedurende de groei worden gevolgd en soms meerdere keren worden ‘losgemaakt’;
 • want littekenweefstel groeit niet mee;
 • letselschade door littekens bij kinderen kan daarom pas worden berekend na het volgroeid zijn van het kind.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij littekens dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks