Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl
Direct inzicht in uw zaak: doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Wet vergoeding affectieschade aangenomen

  • Vertraging bij letselschade afhandeling loopt spuigaten uit

  • Audit Register Letselschade met positief resultaat!

Gratis rechtshulp bij letselschade

Het internet staat er vol mee: GRATIS rechtshulp bij letselschade. Hebt u zich wel eens afgevraagd hoe een letselschadespecialist aan u gratis rechtshulp kan bieden? Als het gratis is voor u, waar haalt een letselschadedeskundige of letselschadespecialist dan zijn of haar inkomsten vandaan? In Nederland zit het systeem zo in elkaar, dat bij gebleken aansprakelijkheid, er gratis rechtshulp kan worden aangeboden omdat de veroorzaker ook die kosten moet betalen.

Hoe gratis is gratis rechtshulp eigenlijk?

Dat is een heel relevante vraag, want vaak denkt u wel dat het gratis is, maar wordt u toch iets in rekening gebracht. Bijvoorbeeld bij eigen schuld aan het ontstaan van de schade. Dan is gratis rechtshulp ineens geen gratis rechtshulp meer omdat u zelf een deel van de totale schade moet betalen, waaronder een deel van de kosten van uw letselschadespecialist. De aansprakelijke partij hoeft dan namelijk maar een deel te betalen. Dit speelt bijvoorbeeld wanneer u geen gordel of helm hebt gedragen. Dan moet u bijvoorbeeld 25% zelf betalen.

Is no cure no pay ook gratis rechtshulp?

Ja, omdat u geen kosten hoeft te betalen als het allemaal niet lukt. Nee, omdat het u (vaak ten onrechte) wel wat kost als het wel lukt. U levert dan namelijk vaak onnodig een deel van de schadevergoeding in. Dan is gratis dus heel kostbaar geworden. Bepaald geen gratis rechtshulp meer.

Biedt het Keurmerk Letselschade altijd gratis rechtshulp?

Nee, ook kantoren die het Keurmerk Letselschade dragen, vragen soms betaling van een uurloon van u. Advocaten bijvoorbeeld mogen helemaal niet gratis voor u aan de slag gaan. Dat verbiedt de Advocatenwet. Zij moeten u een salaris in rekening brengen, tenzij u in aanmerking komt voor een toevoeging. Maak dus met advocaten altijd goede afspraken, anders denkt u dat u gratis rechtshulp en bijstand krijgt, maar moet u na afloop wel de nota betalen als de aansprakelijkheid niet of niet volledig erkend wordt.

Echt gratis rechtshulp bij letselschade?

Wij bieden wel gegarandeerd gratis rechtshulp aan bij letselschade door ongevallen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor gratis rechtshulp bij letselschade via Ridder? Neem dan telefonisch contact met ons op via 036-522 03 42. Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur bereikbaar voor al uw vragen.

Terug