Letselschadeberekening

Niet iedereen kan een letselschadeberekening maken, daar heb je een letselschadedeskundige voor nodig. Ook een letselschade specialist kan een letselschadeberekening niet altijd zelf maken, want een complexe letselschadeberekening wordt, zeker bij de grotere schadegevallen, vaak door een gespecialiseerd rekenbureau gemaakt. Ook ons kantoor maakt gebruik van diverse rekenbureaus.

Een letselschadeberekening maken betekent uitgangspunten formuleren

Het maken van een letselschadeberekening betekent vooral uitgangspunten in een computerprogramma invoeren. Hoeveel verdient iemand en hoeveel zou iemand hebben verdiend indien het ongeval niet was gebeurd? Hoe lang zou iemand hebben gewerkt? Zou iemand promotie hebben gemaakt? Al die uitgangspunten moeten worden vastgesteld om een letselschadeberekening te kunnen maken. Daar wordt ook over onderhandeld, niet zozeer over de letselschadeberekening zelf.

Een letselschadeberekening kan schijnzekerheid creëren

Veel mensen denken dat een letselschadeberekening tot op de eurocent is vastgesteld. Dat is op zich wel zo, maar een letselschadeberekening heeft ook vaak betrekking op de toekomst en die is per definitie onzeker. Je maakt dus een prachtige en nauwkeurige letselschadeberekening, maar de uitgangspunten zijn voor toekomstschade altijd arbitrair. Nogmaals, het gaat dus om de uitgangspunten die aan de letselschadeberekening ten grondslag liggen, niet aan de letselschadeberekening zelf. Wat ook niet onvermeld mag blijven is, dat er zonder het ongeval geen zekerheid bestond voor de toekomst. Daarom moet je ook niet eisen of verwachten dat die zekerheid er mét de gevolgen van het ongeval, wel is. Dezelfde onzekerheden die zonder het ongeval zouden hebben bestaan, moeten eigenlijk ook weer worden ingebouwd in het afwikkelingsvoorstel. Mochten er nieuwe onzekerheden bijgekomen zijn (zal ik mijn baan kunnen behouden, hoe zal het met het letsel gaan, etc.) dan kan er altijd een extra afkoopsom worden afgesproken, dan wel een voorbehoud in de overeenkomst waarmee de zaak wordt afgesloten.

Hebt u vragen over uw letselschadeberekening of wilt u een letselschadeberekening laten maken? Hebt u vragen over de uitgangspunten die aan de berekening van uw letselschade ten grondslag liggen, neem dan op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch contact met ons op via 036-522 03 42.

Contactformulier

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks