Civiel plafond en verweermiddelen

Het verhalen van loonschade is aan een maximum gebonden. De strekking is dat de werkgever niet meer loonregres kan vorderen dan de werknemer als hij niet arbeidsongeschikt geweest en dan als loon van de werkgever had verkregen.

De werkgever kan alleen doorbetaald loon op de aansprakelijke persoon verhalen. Civiel plafond wordt ook weleens aangeduid als ‘de grens van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid’.

Verweermiddelen

Indien bij een gedeeltelijke eigen schuld van de werknemer een percentage van de schade aan de werknemer zelf wordt toegerekend, zal naast een verlaging van het civiel plafond, de werkgever dat eigen-schuld verweer ook tegen zich moeten laten gelden.

De aansprakelijke partij hoeft namelijk alleen de loonschade te vergoeden die de aansprakelijke partij is toe te rekenen en het is niet redelijk ook het eigen-schuld aandeel van de werknemer voor vergoeding in aanmerking te laten komen.

Wilt u gezamenlijk uw mogelijkheden bekijken? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in of bel ons op werkdagen tot 22.00 uur op: 036 522 0342.

Contactformulier

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks