Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Loonschade netto of bruto?

Het verhaalsrecht voor loonschade of loonregres is beperkt tot het netto door de werkgever doorbetaalde loon. Het zogenaamde civiel plafond is dan ook netto. Het civiel plafond kan worden uitgelegd als de bovengrens van wat de werknemer zelf zou hebben kunnen vorderen indien er geen werkgever was die een vorderingsrecht heeft.

Daarbij wordt voorlopig aangesloten op de praktijk zoals die voorheen bij het regres van de bedrijfsvereniging gold, namelijk dat slechts het netto loon voor regres in aanmerking komt, hetgeen ook blijkt uit de parlementaire behandeling dat slechts het netto gedeelte verhaalbaar is. Mogelijk dat in de toekomst daar verandering in komt. Niet bij de netto loonschade zijn begrepen de toeslagen als bij onregelmatige of weekend diensten, overwerk enz. Evenmin kan de bedrijfsschade van een werkgever worden gevorderd.

Wilt u gezamenlijk uw mogelijkheden bekijken? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in of bel ons op werkdagen tot 22.00 uur op : 036 522 0342.

Terug
Test: recht op letselschade?