Regels werkgever

Uit onderzoek blijkt, dat de gemiddelde werkgever weinig begrijpt van de regels rond ziekteverzuim. Het begeleiden van langdurig zieke werknemers en alle regels die eraan vast zitten, blijken veel te ingewikkeld voor de kleine ondernemer. En u weet, dat wanneer u als werkgever de regels niet hebt gevolgd, u een fikse boete kunt krijgen van het UWV. Soms tot een hoogte van een volledig jaarsalaris van een zieke werknemer.

Langdurig verzuim

Aegon liet onderzoek uitvoeren onder circa 1000 kleine ondernemingen (met een grootte tot zo’n 20 werknemers). Geen enkele werkgever kon alle vragen over ziekteverzuim goed beantwoorden. Opvallend was verder dat geen enkele werkgever de verplichte stappen kon benoemen die hij moet doorlopen in een langdurig verzuimtraject. En juist daar kan de werkgever missers maken die leiden tot boetes van het UWV die oplopen tot het jaarsalaris van de zieke werknemer. Werkgevers die eerder zijn geconfronteerd met langdurig verzuim, geven aan dat zij de regels omslachtig (31%) en tijdrovend (41%) te vinden.

Ridder Letselschade maakt zelf gebruik van de diensten van een gespecialiseerd bureau op het gebied van HRM. Voorts wordt een samenwerking overwogen met een eveneens gespecialiseerd bureau in het begeleiden van zieke werknemers. Er is een groot raakvlak bij het verhalen van ziekengeld en het begeleiden in de terugkeer op de werkvloer.

Vragen over ziekteverzuim en loonschade verhaal?

Wij beantwoorden uw vragen op het gebied van ziekteverzuim en loonschadeverhaal. Als wij zelf niet de vereiste kennis in huis hebben, halen wij die elders! Bel voor een vrijblijvend gesprek gerust 036-5220342.

Contactformulier

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks