Schade melden via app MobielschadeMelden

Schade melden via app MobielschadeMelden

Tjip Ridder

Bestuurders of voetgangers die betrokken raken bij een aanrijding, kunnen voortaan via de app MobielschadeMelden eenvoudig en snel schade melden. Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen doen mee met de app.

Schade melden eenvoudiger en sneller

MobielschadeMelden is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, de politie en verkeerskundig ict-bureau VIA. De app moet het gemakkelijker en sneller maken schade te melden.

Het Europees Schadeformulier dat nu nog vaak wordt gebruikt bij het melden van schade, wordt overbodig door de app. Dit schadeformulier werd volgens een onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters, door velen deelnemers als gebruiksonvriendelijk ervaren en bleek in veel gevallen niet goed ingevuld te worden.

Hoe werk het?

Schade melden kan via de app op smartphone, tablet of desktop. Op één toestel wordt de app ingevuld, dit duurt ongeveer 10 minuten. De andere partij bevestigt vervolgens de melding met behulp van een sms-code. Bij voertuigen met een kenteken wordt de melding automatisch doorgestuurd naar de verzekeraar. Beide partijen ontvangen een afschrift van de melding.

Ook biedt de app nieuwe mogelijkheden; zo kunnen fietsers en voetgangers ook via de app schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).

Kijk voor meer informatie op de website https://www.mobielschademelden.nl

Commentaar Ridder Letselschade

Sinds enige jaren maakt de politie al geen melding meer van ‘simpele’ aanrijdingen. Wordt er letsel bij gemeld, dan kan ook worden volstaan met een zogenaamde kenmerkenmelding, maar die is alleen voor intern gebruik. Heb je als slachtoffer het geluk dat er een rapport of proces-verbaal wordt opgemaakt, dat heb je nog altijd kans dat dat na zes maanden nog steeds niet is afgerond. Ik verwijs ook naar https://www.ridder-letselschade.nl/nieuws/politie-maakt-geen-registratiesets-meer

Welke voordelen biedt deze app? Deze app is gemakkelijk te downloaden indien er sprake is van een aanrijding, je hebt dus geen excuus meer dat er geen aanrijdingsformulier in de auto ligt. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij zich immers. Verder vindt direct doormelding plaats naar de verzekeraar en dat is een heel groot voordeel, want dat betekent veel tijdwinst.

Als er letsel bij is ontstaan wordt het al een stuk lastiger deze app in te vullen, laat staan als een slachtoffer wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Maar dat was het ook al met een schadeformulier.

Helemaal mooi zou het zij als de politie deze (of een daarvan afgeleide) app ook zou gaan gebruiken en bij meer ongevallen weer ter plaatse zou verschijnen. Even snel het appje invullen en de gegevens van de aanrijding en de kentekens of namen zijn bij de verzekeraar bekend. Als dat nog te regelen is, is het helemaal mooi.

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Tjip Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks