Wegwerkers zwaargewond A28

Bij een ongeluk op de A28 tussen Wezep en Zwolle zijn de afgelopen nacht van twee wegwerkers ernstig gewond geraakt bij een ongeluk met een vrachtwagen. De snelweg is enkele uren afgesloten geweest; rond kwart over acht is de weg weer  vrijgegeven. De aanrijding gebeurde omstreeks half drie en veroorzaakte volgens de politie een ”grote chaos”.

Zwaargewond

Over de ernst van de verwondingen van de wegwerkers bestaat nog enige onduidelijkheid. Een van de mannen zou zwaargewond zijn geraakt, de ander minder zwaargewond, aldus een politiewoordvoerster. Het duo was op het moment van de aanrijding bezig met plaatsen van pylonen.

Arbeidsinspectie

Onlangs nog bracht de Arbeidsinspectie een rapport uit waaruit bleek, dat de bescherming van wegwerkers vaak onvoldoende is. Klik hier voor dit nieuwsbericht. Dit ernstige ongeval toont het gelijk van de Arbeidsinspectie maar weer eens aan.

Regeling van de schade

De bestuurder van de vrachtwagen is meegenomen voor verhoor. Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) gaat het om een Poolse chauffeur die te veel had gedronken. Wellicht is er ook sprake van een Poolse vrachtauto. Het is goed om te weten dat de regeling van de schade in Nederland kan plaatsvinden en dat de Poolse verzekeraar van de vrachtauto in Nederland een vertegenwoordiger moet hebben om zich hier te laten vertegenwoordigen. Dat kan ook het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars zijn.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks