Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl
Direct inzicht in uw zaak: doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Wet vergoeding affectieschade aangenomen

  • Vertraging bij letselschade afhandeling loopt spuigaten uit

  • Audit Register Letselschade met positief resultaat!

Letselschade bij een ongeval in een manege

Bij een ongeval in een manege, kan snel ernstige letselschade ontstaan. Te denken valt aan botbreuken, wervelbreuken, hersenschuddingen, whiplash, etc. meestal zijn daar pony's of paarden bij betrokken. Tijdens een paardrijles gaat het nodige mis, zo is onze ervaring. vaak is de bezitter/eigenaar van het paard of de pony, de manege. Indien er sprake is van een ongeval in een manage door de eigen energie van het paard, is de bezitter daarvoor aansprakelijk. Uw letselschade door een ongeval in een manege moet dan worden vergoed. Zie ook dit voorbeeld.

Eigen schuld aan de letselschade

U bent vast en zeker uit eigen vrije wil op de pony of het paard gestapt. In de rechtspraak wordt daarom ook wel aangenomen dat er daarom sprake is van eigen schuld. Dat betekent dat een deel van uw schade niet hoeft te worden vergoed en dus voor uw eigen rekening blijft. Soms tot wel 50%. Let ook op dat de manege zich niet aan aansprakelijkheid kan onttrekken door een bordje op te hangen met de mededeling dat elke vorm van schade wordt uitgesloten.

Letsel opgelopen door een ongeval in een manege?

Bent u de ongelukkige die een ongeval heeft gehad in een manege, waardoor u letsel hebt opgelopen en nu letselschade lijdt? Dan wilt u vast wel deskundige voorlichting en eventueel gratis rechtsbijstand. Die kunnen wij u bieden. U kunt ons altijd gratis bellen op werkdagen tot 22.00 uur via 036 - 522 03 42. U mag ook uw gegevens achterlaten, klik dan hier voor het contactformulier.

Terug