Ridder Letselschade, expert in letselschadeclaims

Landelijk werkzaam

Gratis rechtshulp

Goede communicatie

Register Letselschade

Direct inzicht in uw zaak: doe de test

Letselschade

Alles over een schadevergoeding bij letsel

Letselschade opgelopen door toedoen van een ander? U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding. In een letselschadezaak is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de schadeposten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding.

 • Onze service is gratis
 • Neem vrijblijvend contact met ons op
 • Claim uw recht op een schadevergoeding

Heeft u vragen over letselschade? Onze specialisten beantwoorden ze graag via 036 522 0342. U kunt ook online een afspraak maken.

Doe de letselschadetest

COVID-19 update

In verband met de coronacrisis stellen we u graag op de hoogte van de aangepaste werkzaamheden bij Ridder Letselschade. Ons kantoor blijft telefonisch bereikbaar en onze behandelaars zullen vanuit huis verder werken aan uw dossier.

Voor een uitgebreide toelichting verwijzen we u naar bijgaand bestand COVID-19 update.pdf.

Bedankt voor uw begrip.

Letselschade bedragen

Soort ongeval Schadevergoeding
Letselschade door whiplash € 46.036,-
Letselschade door rugletsel € 4.000,-
Letselschade door voetletsel € 41.318,-
Letselschade door gebitletsel € 1.134,-
Letselschade door littekens € 7.000,-

Wat is letselschade?

Wat is letselschade? Letselschade is de schade die een slachtoffer ondervindt na het oplopen van letsel door een ongeval. Deze schade kan zowel materiaal als immaterieel (geestelijke schade) zijn. Het slachtoffer kan ter compensatie een letselschadevergoeding claimen.

Bijgaande bedragen zijn indicatief. Neem contact op als u wilt weten waar u mogelijk recht op heeft. Onze letselschade specialisten helpen u bij het bepalen van de aansprakelijkheid en zorgen ervoor dat de aansprakelijkheid erkent wordt. Indien noodzakelijk schakelen we een advocaat in om de aansprakelijkheid via de rechter te bepalen.

Wie moet de letselschade betalen?

Een van de belangrijkste stappen in een letselschadezaak is de aansprakelijkheid. Door de aansprakelijkheid bepalen we wie uw schade moet vergoeden. Wie er precies aansprakelijk is voor uw letselschade, hangt sterk af van de situatie waarin u de letselschade heeft opgelopen. Bij een verkeersongeval is de veroorzaker van het ongeval vaak aansprakelijk, bij een bedrijfsongeval is het bedrijf meestal aansprakelijk.

Op hoeveel schadevergoeding heb ik recht?

Bent u benieuwd op wat voor bedrag u recht heeft na uw ongeval? Hoe hoog uw letselschadevergoeding is hangt af van de ernst en de reikwijdte van het geleden en te lijden letsel. Elke zaak is daarin uniek.

Meer over letselschade bedragen

Loonschade claimen

Wanneer een medewerker arbeidsongeschikt wordt door een ongeval met letselschade, loopt een werkgever ook schade op. Deze schade heet loonschade. Een werkgever kan regres plegen op de aansprakelijke partij. Het netto  doorbetaalde loon met diverse kosten wordt dan teruggevorderd. Ridder Letselschade helpt u hier gratis bij. Door onze expertise op het gebied van letselschade zorgen wij dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

register letselschade
register letselschade

Register letselschade van de Letselschade Raad

Register Letselschade is het kwaliteitskeurmerk voor de letselschadebranche. Door strenge controles en gedragscodes zorgt het register ervoor dat de dienstverlening van de aangesloten kantoren van hoge kwaliteit is.  Ridder Letselschade is aangesloten bij het register. U bent bij ons kantoor dus verzekerd van een hoogwaardige dienstverlening.

Ik heb een gecompliceerde 3,5 jaar achter de rug door mijn letselschadezaak.
Ridder Letselschade heeft mij altijd gesteund en vanaf dag 1 had ik het gevoel
dat ik als een echt persoon behandeld werd.

- S. van der Zee beoordeelde ons met een 10 op Klantervaringen Online

Hoe heeft u letselschade opgelopen?

Betrokken bij een verkeersongeval

De nasleep van een verkeerongeval kan veel gedoe met zich meebrengen. Dit is extra vervelend wanneer er sprake is van letselschade. De verantwoordelijke voor het ongeluk moet een schadevergoeding betalen. Ridder Letselschade helpt met de claim na een verkeersongeval.

Een ongeval tijdens het werk

Als u letselschade oploopt tijdens het uitoefenen van uw werk, dan is de werkgever vrijwel altijd verantwoordelijk. De werkgever moet u een schadevergoeding uitkeren. Ridder Letselschade zorgt ervoor dat de werkgever u het bedrag betaalt waar u recht op heeft na een bedrijfsongeval.

Letsel na een auto-ongeluk

Een auto-ongeluk kan een grote impact op uw leven hebben. Er ontstaat in veel gevallen letsel bij de bestuurder of de inzittenden. Rugklachten, nekklachten of een whiplash komen geregeld voor. Wanneer u buiten uw schuld om betrokken bent bij een ongeval, heeft u vrijwel altijd recht op letselschade. Ridder Letselschade zorgt voor een passende schadevergoeding na een auto-ongeluk. U kunt zich dan volledig richten op het herstel.

Een ongeluk tijdens sport en spel

In een sport- of spelsituatie kunt u een vervelende blessure oplopen. Wanneer dit letsel veroorzaakt wordt door bewust roekeloos gedrag kan de dader aansprakelijk gesteld worden. Hij moet u dan een schadevergoeding betalen. Ridder Letselschade helpt u om aan te tonen dat het gedrag roekeloos was en dat u dus recht heeft op een schadevergoeding na letsel bij sport en spel.

Letsel door dieren

Wanneer u door toedoen van een dier letsel oploopt (bijvoorbeeld een hondenbeet), is de eigenaar van het dier vrijwel altijd aansprakelijk. Als er geen eigenaar is, zijn er vaak andere partijen die aansprakelijk gesteld kunnen worden. Ridder Letselschade zoekt uit hoe de aansprakelijkheid geregeld is in uw zaak en zorgt dat u een schadevergoeding krijgt na letsel door een dier.

Als voetganger betrokken bij een ongeluk

De wet biedt extra rechtsbescherming bij een ongeluk met een voetganger. Als voetganger bent u namelijk een stuk kwetsbaarder dan een auto of een motor. Door de extra rechtsbescherming heeft u als voetganger vrijwel altijd recht op een schadevergoeding na een ongeval. Ridder Letselschade helpt u wanneer u als voetganger letsel oploopt.

Letsel na een aanrijding op de fiets

Als fietsen bent u zeer kwetsbaar in het verkeer. In de wet is het dan ook zo geregeld dat een fietser vrijwel altijd recht heeft op een schadevergoeding bij een ongeluk met een gemotoriseerde verkeersdeelnemer. Ridder Letselschade helpt u bij het aantonen van het verband tussen een fietsongeluk en letsel, en zorgt vervolgens voor een passende schadevergoeding.

Een ongeval in en om het huis

De meeste ongevallen gebeuren binnenshuis. Vaak is hierbij sprake van een ongelukje en wordt er niet bewust schade aangericht. Toch kan een ongeluk verstrekkende gevolgen hebben wanneer u hierdoor letsel oploopt. Ridder Letselschade zoekt uit waar de verantwoordelijkheid bij deze ongelukjes ligt en hoe u een schadevergoeding krijgt bij letsel door een fout van een ander.

Betrokken bij een ongeluk op de motor

Motorrijders ondervinden vaak ernstig letsel na een ongeval; zij hebben namelijk niet de bescherming van een voertuig zoals een automobilist. Bij een motorongeval geldt; ‘wie eist, bewijst’. Ridder Letselschade helpt met de bewijslast na een ongeval en zorgt voor een schadevergoeding voor materiële en immateriële schade na een motorongeval.

Schade door een gebrekkig product

Een glazen theepot die knapt wanneer er heet water in geschonken wordt of een medicijn dat schade aanricht aan uw gezondheid; een gebrekkig product kan ernstig letsel veroorzaken. In veel gevallen is de producent aansprakelijk voor de geleden schade. Ridder Letselschade zorgt ervoor dat u een schadevergoeding krijgt bij letsel door een gebrekkig product.

Letsel door gebrekkige opstallen

Letsel door gebrekkige opstallen omvat het letsel dat u oploopt door gebreken aan gebouwen of het wegdek. Bij letsel door een losliggende stoeptegel, een gat in de weg of vallende dakpan heeft u recht op een schadevergoeding. De bezitter van de opstal is dan aansprakelijk. Dit kan een particulier of een bedrijf zijn, maar ook een gemeente of provincie. Aankloppen voor een schadevergoeding bij deze grote instanties verloopt vaak moeizaak. Ridder Letselschade neemt de zorgen van een letselschadezaak bij gebrekkige opstallen voor u uit handen.

Letsel na een ongeval op de scooter

Scooterrijders hebben niet de bescherming van een voertuig zoals een automobilist dat heeft. Bij een ongeval is de kans dan ook groter dat een scooterrijder ernstig letsel oploopt. Als scooterrijder geniet u echter niet de extra wettelijke bescherming die een voetganger of fietser krijgt. U zal het bewijs moeten leveren dat het ongeval de schuld was van de andere partij wanneer u de schadeclaim indient. Ridder Letselschade helpt wanneer u letsel oploopt als scooterrijder.

Overige onderwerpen bij Letselschade

Letselschade claimen:
welke posten kunt u claimen in een schadevergoeding?

Smartengeld claimen:
vergoeding bij immateriële schade.

Stappenplan letselschade:
hoe gaat de behandeling van uw zaak in zijn werk?

Voorschot bij letselschade:
heeft u recht op een voorschot op uw schadevergoeding?

Aansprakelijkheid bij letselschade:
wie moet uw schade vergoeden?

Schadevergoeding bij PTSS:
PTSS kan een bijkomende schadepost zijn bij een ongeval.

Letselschade en zwart werk:
ook bij deze vorm van arbeidsverlies zetten wij ons in.

Belastinggarantie:
informatie over de belasting op uw schadevergoeding.

Letselschade bedragen:
eerdere zaken en de hoogte van de schadevergoeding.

Klantervaringen:
lees wat eerdere cliënten over onze rechtshulp zeggen.

Letselschadevergoeding:
de hoogte van uw schadevergoeding.

Crush-letsel:
letsel aan handen en vingers in bedrijfssituaties.

Buitengerechtelijke kosten:
de administratiekosten die u wilt verhalen bij de tegenpartij.

Uitbetaling letselschade:
de afwikkeling van een letselschade dossier kost tijd.

Juridische hulp inschakelen bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen en wilt u snel en deskundig advies over een mogelijke schadevergoeding? Letselschadebureau Ridder Letselschade heeft een team van ervaren letselschadespecialisten voor u klaarstaan om uw zaak op een professionele manier te behandelen. Hierbij staan de zorg en de aandacht voor uw zaak centraal. Wij hebben al vele cliënten succesvol bijgestaan!

Letselschade claimen

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Test uw schadeclaim met de letselschadetest

Gebruik de test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de test of wilt u direct telefonisch overleg, neem dan contact met ons op.

Doe hier de letselschadetest

Letselschade advocaat

Wilt u een letselschade advocaat inschakelen om uw belangen te behartigen? Dat is misschien helemaal niet nodig. Het overgrote deel van de letselschadezaken wordt namelijk buiten de rechtbank opgelost. Een letselschade jurist kan gratis voor u aan de slag bij dergelijke zaken.

Benieuwd of een letselschade jurist ook uw zaak in behandeling kan nemen? Bel dan gerust met Ridder Letselschade: 036 522 0342.

Bekijk het team van Ridder Letselschade

 • Tjip Ridder
  Lees meer over
  Tjip Ridder
  Tjip Ridder
 • Jessica Ridder
  Lees meer over
  Jessica Ridder
  Jessica Ridder
 • Eveline Ronkes
  Lees meer over
  Eveline Ronkes
  Eveline Ronkes
 • Paula de Boer
  Lees meer over
  Paula de Boer
  Paula de Boer
 • Mirjan Straatsma
  Lees meer over
  Mirjan Straatsma
  Mirjan Straatsma
 • Yvonne Rijke
  Lees meer over
  Yvonne Rijke
  Yvonne Rijke
 • Carmela Matthijsen-Bignotti
  Lees meer over
  Carmela Matthijsen-Bignotti
  Carmela Matthijsen-Bignotti
 • Arie van der Meer
  Lees meer over
  Arie van der Meer
  Arie van der Meer
 • Ilana Malingré
  Lees meer over
  Ilana Malingré
  Ilana Malingré
 • Anne-Marie Schlepers
  Lees meer over
  Anne-Marie Schlepers
  Anne-Marie Schlepers

Smartengeld laten berekenen?

Letselschade beperkt zich vaak niet tot fysieke klachten. Ook de psychische schade moet meegenomen worden in een schadeclaim. Het psychische deel van de claim heet smartengeld. Wilt u graag weten of u recht heeft op smartengeld? Ridder Letselschade heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ervaren smartengeldspecialist. Dit houdt in dat wij de expertise in huis hebben om u op een juiste manier te helpen bij het claimen van smartengeld.

Bereken hier uw smartengeld

“Letselschade is meer dan alleen de fysieke klachten. De psychische nasleep van een ongeval kan verstrekkende gevolgen hebben. Bij Ridder Letselschade nemen we deze immateriële schade mee in uw schadeclaim.”

036 522 0342

Wat eerdere cliënten over onze rechtshulp zeggen

“Vanaf dag 1 heb ik het gevoel gehad dat ik echt als een persoon werd behandeld en ten woord werd gestaan! Mijn persoonlijke ervaring met ridderletselschade is dat men tot het uiterste gaat voor hun cliënten en dat de persoon achter de ellende altijd belangrijker is dan het papierwerk. Zelf heb ik een gecompliceerde 3,5 jaar achter de rug waar ridderletselschade mij altijd is blijven steunen met raad en daad op de momenten dat ik door de bomen het bos niet meer zag.”

S van der Zee

 

“Door een ongeluk heb ik letselschade opgenomen en contact opgenomen met mevrouw Kalmeijer van Ridder Letselschade. Ik ben erg goed en persoonlijk geholpen. De communicatie was prettig en vlot. In de onderhandelingen met de verzekeringsmaatschappij zijn de juiste keuzes gemaakt.”

Willem

 

Het persoonlijke contact en dat je geen nummer bent, heb ik als zeer positief ervaren, en kan ik zondermeer Ridderletselschade aan een ieder aanbevelen."

M.M. Hendriks - Stemerding

036 522 0342